125 Commonly Misspelled Words : Quiz

125 Commonly Misspelled Words : Quiz

Question Answer 125 Commonly Misspelled Words : Quiz

125 Commonly Misspelled Words : Quiz

Directions—(0.1–125) In the following questions a group of four words are given.In each group three words are correctly spelt and one is wrongly spelt.Find the wrongly spelt word and indicate your correct choice.

1. (A) Aberation  (B) Deviation (C) Abhorrence (D) Humility

Ans –  (A) Aberation

2. (A) Abettor  (B) Conception   (C) Encourage  (D) Evidance

Ans – Evidance

3. (A) Abeyance  (B) Obidience   (C) Discussion (D) Excitement

Ans -(B) Obidience

4. (A) Ablution (B) Concure   (C) Renounce  (D) Perjure

Ans -(B) Concure

5. (A) Abrogation  (B) Selfishness   (C) Blackness  (D) Efect

Ans – (D) Efect

6. (A) Aboriginese   (B) Absolution    (C) Finales  (D) Concepts

Ans – (A) Aboriginese

7. (A) Abstinence (B) Deportmant (C) Reluctance (D) Population

Ans – (B) Deportmant

8. (A) Abstruse   (B) Profound   (C) Irespective   (D) Suspended

Ans -(C) Irespective

9. (A) Acede  (B) Compromise   (C) Consent   (D) Mollify

Ans -(A) Acede

10. (A) Acclivity  (B) Negotiater   (C) Affinity  (D) Agglomeration

Ans – (B) Negotiater

11. (A) Advocate  (B) Oppose  (C) Discarn   (D) Amalgamate

Ans – (C) Discarn

12. (A) Affluence (B) Poverty (C) Persuation   (D) Consideration

Ans -(C) Persuation

13. (A) Agility  (B) Awkardness   (C) Harmony   (D) Warmth

Ans -(B) Awkardness

14. (A) Alarsity   (B) Plenty    (C) Courtesy  (D) Despair

Ans -(A) Alarsity

15. (A) Astonish  (B) Enfranchise   (C) Afranchise (D) Yield

Ans -(C) Afranchise

16. (A) Established  (B) Displease   (C) Iritate  (D) Offend

Ans -(C) Iritate

17. (A) Afraid (B) Considarate   (C) Considered (D) Deliberate

Ans -(B) Considarate

18. (A) Prepens  (B) Deliberation   (C) Premeditation   (D) Anxious

Ans -(A) Prepens

125 Commonly Misspelled Words : Quiz

19. (A) Apprehensive   (B) Fearful   (C) Frightened  (D) Terified

Ans -(D) Terified

20. (A) Timid (B) Folowing    (C) Successful  (D) Afterwards

Ans -(B) Folowing

21. (A) Subsequent(B) Succeeding   (C) Reflaction (D) Thereafter

Ans – (C) Reflaction

22. (A) Furthermore(B) Repeatedly (C) Abuting (D) Athwart

Ans -(C) Abuting

23. (A) Influense (B) Amazed    (C) Astonished (D) Curious

Ans – (A) Influense

24. (A) Inquisitive (B) Stupefied   (C) Thunderstuk (D) Yawning

Ans – (C) Thunderstuk

25. (A) Century(B) Epoch    (C) Generation (D) Sevelity

Ans -(D) Sevelity

26. (A) Ancient(B) Antiquated   (C) Influance (D) Instrumentality

Ans -(C) Influance

27. (A) Mediation (B) Parformer    (C) Procurator (D) Representative

Ans -(B) Parformer

28. (A) Substitute(B) Acumulate    (C) Amalgamate (D) Conglomerate

Ans -(B) Acumulate

29. (A) Agglutinate (B) Attach    (C) Consolidet (D) Entangle

Ans -(C) Consolidet

30. (A) Agregation(B) Cohesion  (C) Paste  (D) Splice

Ans -(A) Agregation

31. (A) Dignify(B) Exalt (C) Elevate (D) Exagarate

Ans – (D) Exagarate

32. (A) Aggravate(B) Increase   (C) Magnify (D) Worson

Ans -(D) Worson

33. (A) Annoy(B) Enrage   (C) Provoke (D) Exaseperate

Ans – (D) Exaseperate

34. (A) Hightening (B) Exasperation  (C) Aggregate (D) Heaping

Ans – (A) Hightening

35. (A) Agress (B) Attack  (C) Encroach (D) Invade

Ans -(A) Agress

36. (A) Analogus(B) Notwithstanding (C) Congenial (D) Corresponding

Ans -(A) Analogus

37. (A) Kindred(B) Agate (C) Buoyent (D) Homogeneous

Ans -(C) Buoyent

38. (A) Intoxicant (B) Drunkerd  (C) Ominous  (D) Terrible

Ans -(B) Drunkerd

39. (A) Threatening(B) Vigilant (C) Wakeful (D) Vigilence

Ans -(D) Vigilence

40. (A) Alias (B) Agile (C) Psedonym (D) Pretext

Ans -(C) Psedonym

41. (A) Aline (B) Differening (C) Estranged (D) Exotic

Ans -(B) Differening

42. (A) Inappropriate (B) Irelevant (C) Separated (D) Foreigner

Ans -(B) Irelevant

43. (A) Cosign (B) Consign (C) Devolve (D) Allienate

Ans -(D) Allienate

44. (A) Disaffect (B) Wean (C) Asignment (D) Rupture

Ans -(C) Asignment

45. (A) Consignment (B) Conveyance (C) Disafection (D) Breach

Ans -(C) Disafection

46. (A) Alight (B) Desend (C) Dismount (D) Insanity

Ans -(B) Desend

47. (A) Lunacy (B) Mania (C) Analoguous (D) Equally

Ans -(C) Analoguous

48. (A) Resembling (B) Forage (C) Subsitance (D) Sustenance

Ans -(C) Subsitance

49. (A) Victuals (B) Joyous (C) Sensitive (D) Susceptable

Ans -(D) Susceptable

50. (A) Alltogether (B) Completely (C) Wholly (D) Mitigate

Ans -(A) Alltogether

51. (A) Asuage (B) Lesen (C) Moderate (D) Modify

Ans -(B) Lesen

52. (A) Modify(B) Quiet (C) Repress (D) Tranquilise

Ans -(D) Tranquilise

53. (A) Allegation (B) Asertion (C) Bereavement (D) Declaration

Ans -(B) Asertion

54. (A) Allege (B) Adduce(C) Asert(D) Assign

Ans -(C) Asert

55. (A) Quote(B) Alegiance (C) Fidelity (D) Obedience

Ans-(B) Alegiance

56. (A) Alegorical (B) Figurative (C) Metamorphic (D) Illustration

Ans -(A) Alegorical

57. (A) Alleviate (B) Abate (C) Allay (D) Molify

Ans -(D) Molify

58. (A) Assessment (B) Pessege (C) Affiliation (D) Co-operation

Ans -(B) Pessege

59. (A) Coalition (B) Combination (C) Confederasy (D) Confederation

Ans -(C) Confederasy

60. (A) League(B) Affinity (C) Combined (D) Analogus

Ans -(D) Analogus

61. (A) Cognate(B) Allot (C) Assign (D) Independant

Ans -(D) Independant

62. (A) Administrator (B)Alocate (C) Confess (D) Parcel

Ans -(B) Alocate

63. (A) Measure(B) Specify (C) Authorize (D) Yeild

Ans -(D) Yeild

64. (A) Endure(B) Justify (C) Consede (D) Approve

Ans -(C) Consede

65. (A) Admissible(B) Permissible (C) Suferance (D) Adulterate

Ans -(C) Suferance

66. (A) Allowence (B) License (C) Depreciate (D) Deteriorate

Ans -(A) Allowence

67. (A) Diminish(B) Impair (C) Allowance (D) Alude

Ans -(D) Alude

68. (A) Attract (B) Ensnair (C) Entice (D) Persuade

Ans -(B) Ensnair

69. (A) Allurement(B) Enticement (C) Tampation (D) Allusion

Ans -(C) Tampation

70. (A) Emblamatic (B) Insinuation (C) Intimation (D) Reference

Ans -(A) Emblamatic

71. (A) Suggestion (B) Sediment (C) Asistant (D) Innuendo

Ans -(C) Asistant

72. (A) Absolution (B) Forgiveness (C) Remision (D) Amatory

Ans -(C) Remision

73. (A) Amorus(B) Enamored (C) Passionate (D) Tender

Ans -(A) Amorus

74. (A) Amorphus (B) Chaotic (C) Inchoate (D) Vague

Ans -(A) Amorphus

75. (A) Aggregate(B) Quantify (C) Bountiful (D) Impassioned

Ans -(C) Bountiful

76. (A) Capacious(B) Spacious (C) Extensive(D) Exubarant

Ans -(D) Exubarant

77. (A) Enlargement (B) Lavish (C) Plentifull (D) Sufficient

Ans -(C) Plentifull

78. (A) Amplify(B) Magnify (C) Diffuseness (D) Gladen

Ans -(D) Gladen

79. (A) Anamic (B) Restorative (C) Strengthening (D) Segregation

Ans -(A) Anamic

80. (A) Anarchist(B) Decomposition (C) Demagog (D) Violence

Ans -(C) Demagog

81. (A) Security (B) Antiquoted (C) Generation (D) Lineage

Ans -(B) Antiquoted

82. (A) Pedigree(B) Fasten (C) Archaice (D) Pristine

Ans -(C) Archaice

83. (A) Accessory(B) Subordinate (C) Subserviant (D) Auxiliary

Ans -(C) Subserviant

84. (A) Instrument(B) Subsidiery (C) Memoir (D) Intricate

Ans -(B) Subsidiery

85. (A) Rapturous (B) Revishing (C) Ethereal (D) Seraphic

Ans -(B) Revishing

86. (A) Displease(B) Provoke (C) Rouse (D) Ressentment

Ans -(D) Ressentment

87. (A) Divargence (B) Annoyed (C) Furious (D) Irritated

Ans -(A) Divargence

88. (A) Passionate (B) Piqued(C) Infuriated (D) Anguesh

Ans -(D) Anguesh

89. (A) Distress (B) Disproval (C) Torment(D) Torture

Ans -(B) Disproval

90. (A) Animadversion (B) Asparsion (C) Criticism (D) Rebuke

Ans -(B) Asparsion

91. (A) Censure(B) Condemnation (C) Reprobation (D) Brutuel

Ans -(D) Brutuel

92. (A) Brutish(B) Sensual (C) Quicken (D) Invigorete

Ans -(D) Invigorete

93. (A) Blithe(B) Encourage (C) Sprightly (D) Stired

Ans -(D) Stired

94. (A) Animosity (B) Jocand (C) Hatred (D) Hostility

Ans -(B) Jocand

95. (A) Antagonism(B) Grudge (C) Anexation(D) Nepotism

Ans -(C) Anexation

96. (A) Annoyance (B) Nuisense (C) Abrogate(D) Obliterate

Ans -(B) Nuisense

97. (A) Anodyne(B) Monstrous (C) Peculiar (D) Aberation

Ans -(D) Aberation

98. (A) Exceptional(B) Commonality (C) Authantic (D) Anonymous

Ans -(C) Authantic

99. (A) Confutation(B) Discordant (C) Repugnance(D) Disonent

Ans -(D) Disonent

100. (A) Precarsory (B) Precedence (C) Posterior (D) Inimical

Ans -(A) Precarsory

101.(A) Anticipate (B) Forestal (C) Previous (D) Prior

Ans -(B) Forestal

102. (A) Introductory (B) Vestibule (C) Compiletion (D) Anthem

Ans -(C) Compiletion

103. (A) Collection (B) Excerpts (C) Canibals (D) Maneater

Ans -(C) Canibals

104. (A) Ludicrous (B) Ridiculous (C) Gambol (D) Jestar

Ans -(D) Jestar

105. (A) Antidote (B) Intercepte (C) Loathing (D) Sympathy

Ans -(B) Intercepte

106. (A) Antiquarien (B) Archaeological (C) Ancient (D) Antique

Ans -(A) Antiquarien

107. (A) Obsolete (B) Quaint (C) Aprehension (D) Modern

Ans -(C) Aprehension

108. (A) Anxiety (B) Perplexity (C) Swiftly (D) Calous

Ans -(D) Calous

109. (A) Indifference (B) Immitate (C) Zenith (D) Enclosure

Ans -(B) Immitate

110. (A) Forbid (B) Trifling (C) Unvailing (D) Vindication

Ans -(C) Unvailing

111. (A) Dereliction (B) Spurious (C) Illusion (D) Advant

Ans -(D) Advant

112. (A) Emergence (B) Pretense (C) Semblance (D) Demeanur

Ans -(D) Demeanur

113. (A) Apease (B) Placate (C) Soothe (D) Cognomen

Ans -(A) Apease

114. (A) Denomination (B) Pendant (C) Supplementary (D) Addendum

Ans -(B) Pendant

115. (A) Addjunct (B) Codicil (C) Concern (D) Unrelated

Ans -(A) Addjunct

116. (A) Apetite (B) Proneness (C) Applaud (D) Land

Ans -(A) Apetite

117. (A) Eulogy (B) Contrivence  (C) Ancillary (D) Solicitation

Ans -(B) Contrivence

118. (A) Fervent (B) Intense (C) Coliseume (D) Silvery

Ans -(C) Coliseume

119. (A) Epitome(B) Sterile (C) Peerrage (D) Estuary

Ans -(C) Peerrage

120.(A) Shield(B) Throng (C) Surroundings (D) Impeech

Ans -(D) Impeech

121. (A) Kindle (B) Condone (C) Persecute (D) Atrocius

Ans -(D) Atrocius

122. (A) Disdain (B) Interupt (C) Seizure (D) Consumption

Ans -(B) Interupt

123. (A) Usurp (B) Daxterity (C) Knack (D) Shrewd

Ans -(B) Daxterity

124. (A) Enuciete (B) Intelligible (C) Gunnery (D) Sketcher

 Ans -(A) Enuciete

125. (A) Ingenuous (B) Sovereignty (C) Refferable (D) Severity

Ans -(C) Refferable

Google

125 Commonly Misspelled Words : Quiz

Highest Smallest Longest in the Worlds

Clean India green India : Swachh Bharat Abhiyan Essay

Please Contact for Advertise